Gå til hovedindhold
Nyhed
Digitalisering og teknologi

Grøn it i den offentlige sektor

Fra fællesoffentlig digitaliseringsstrategi til digital klimahandling

27. jun. 2024

Indhold

    Der er store ambitioner for at bringe digitaliseringens potentialer i spil i arbejdet med CO2-reduktioner og klimasikring rundt om i det danske samfund. Men første led i denne rejse må nødvendigvis være at nedbringe den klimabelastning, som digitaliseringen i sig selv risikerer at bibringe i en stadig mere digital fremtid.

    I godt og vel et år har en gruppe dedikerede repræsentanter fra alle dele af den offentlige sektor arbejdet på at holde indkøb, udbudsjura og EU-kriterier op imod markedets evne og incitamenter til at levere grønnere ydelser. Alt dette for at vurdere, hvordan den offentlige indkøbsmuskel bringes bedst muligt i spil for en grønnere fremtid.

    Frugterne af dette arbejde er nu så tilpas modne, at de er klar til at blive delt med omverdenen. Derfor afvikles denne konference, som på blot én dag kridter banen op og giver konkret indsigt i, hvordan I bliver leveringsdygtige på den grønne dagsorden – både som indkøbere og leverandører.

    Kom hjem med nye perspektiver

    Konferencen arrangeres i et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen, KL, KOMBIT og SKI.
    Vi ser frem til at byde dig og dine kolleger velkommen. I løbet af dagen vil du møde inspirerende beslutningstagere og eksperter, der holder oplæg og går i engageret dialog.

    Hvem kan deltage?

    Konferencen retter sig mod offentligt ansatte med interesse for grøn it. Ex. chefer for it- og digitalisering, digitaliseringskonsulenter, specialister i anskaffelse af it, dig der arbejder med klimaudfordringer i den offentlige sektor samt it-leverandører og konsulenthuse.

    Tidspunkt for konferencen

    Konferencen "Grøn it i den offentlig sektor” finder sted tirsdag den 18. juni 2024 kl. 10.00 til 16:00. Fra kl. 9.15 åbnes der for indtjekning, og vi byder velkommen med en let morgenforplejning med kaffe og te. Der er selvfølgelig frokost og eftermiddagsforplejning i løbet af dagen.

    Pris og tilmelding

    Tilmeld dig til konferencen på nedenstående link. Prisen er 500,- kr.

    Din tilmelding er bindende, men du er velkommen til at give din tilmelding til en kollega, hvis du bliver forhindret i at deltage.

    Sted

    Konferencen afholdes i KL-Huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S

    Spørgsmål

    Hvis du har spørgsmål om konferencen, kan du stille dem til chefsekretær Anne Louise Corell, KL, på anlc@kl.dk eller på tlf.: 33 70 37 42.