Gå til hovedindhold
/ Socialområdet
/ Applikationer (apps)

App til at skabe overblik over kommunale sundhedstilbud

Forebyggelse af indlæggelser via overblik over behandlingsydelser til praktiserende læge/vagtlæge og hospitalsvisitationen

07. jan. 2020
  • Læs op

Indhold

    Favrskov Kommune skriver:

    Hvad kan løsningen?

    I projektet gennemføres pilottest af simpel app, der giver praktiserende læge/vagtlæge overblik over en række relevante oplysninger om kommunens sundhedstilbud. App’en viser bl.a., hvilke ydelser den kommune, som lægen befinder sig i kan tilbyde borgeren. Ydelserne vælges fra en liste, og der er mulighed for opkald til den kommunale akutsygepleje via app. Antallet af akutpladser i den enkelte kommune oplyses, men der er endnu ikke mulighed for at vise, om der er ledige pladser.

    Værdi: Hvem får gavn af løsningen

    Målet med projektet er at give borgerne det rette tilbud, hvad enten det er i eget hjem, på kommunal akutplads eller hospitalsindlæggelse. Dette sker ved at forbedre samarbejdet mellem de praktiserende læger/vagtlæger, den kommunale sygepleje og hospitalsvisitationen.

    På langt sigt vil bedre visitation og bedre samarbejde kunne medføre forebyggelse af akutte indlæggelser.

    OBS-punkter

    • Borger har egenbetaling for transport til akutplads.
    • Systemet/app’en laves som open source og forventes udgivet under OS2.
    • App’en er udviklet i Randers-klyngen (hospital, kommuner og praktiserende læger) i tæt samarbejde med Region Midtjyllands IT-afdeling.

    Råd: Husk at inddrage alle interessenter i arbejdet – herunder hospitalet, præhospital, almen praksis (som kører lægevagt).

    Kommuner: Favrskov, Syddjurs, Norddjurs og Randers Kommuner i samarbejde med Regionshospitalet Randers og praktiserende læger.

    Status: Pilottest i gang

    Kontaktperson

    Maria Friis Hansen

    • Mail: mfha@favrskov.dk
    • Tlf. 2365 8570