Gå til hovedindhold

Råderum nr. 54

Ny fælleskommunal indkøbsstrategi er landet: Indkøb spiller en rolle i at løse kommunale udfordringer

Råderum
Indkøb

KL har netop vedtaget en ny fælleskommunale indkøbsstrategi ’Sammen om indkøb og forbrug’. Et centralt budskab i strategien er, at indkøb er en del løsningen på en række af de udfordringer, kommunerne står overfor, når det kommer til at skabe råderum, sikre kvalitet i den kommunale kernevelfærd og understøtte mindre klima- og miljøbelastning. Bliv klogere på indhold og fokus i strategien ved at læse med her.

Odense Kommune forbruger nøjsomt

Råderum
Økonomi
Indkøb

Odense Kommune er den kommune, der har det laveste indkøb pr. indbygger. Det er bl.a. resultatet af et vedholdende fokus på at effektivisere og skabe råderum gennem indkøb. I tillæg til et fokus på den økonomiske bundlinje, har Odense Kommune stort fokus på, hvordan kommunen gennem omlægning af adfærd og brug kan lykkes med at reducere forbruget og dermed klimaaftrykket fra indkøb – og erfaringerne er gode.

Digitalisering af indkøbet - en løftestang til højere aftaleanvendelse og færre penge brugt på indkøb

Råderum
Indkøb
Digitalisering og teknologi

E-handlen på tværs af kommunerne stiger stødt. Og det er der god grund til – analyser fra SKI viser nemlig, at jo mere en kommune e-handler, des mere anvender de indkøbsaftalerne, hvilket giver både bedre priser og færre transaktionsomkostninger. Læs med og bliv klogere på potentialerne ved e-handel, samt hvordan vedvarende fokus og opfølgning har været vejen til mere e-handel i Vejen Kommune.