Gå til hovedindhold
Nyhed
Forebyggelse
Sundhed

Børneliv i sund balance – hvordan kan kommuner og lokalsamfund fremme børns sundhed og trivsel?

Kom med den 18. november til konferencen, der sætter fokus på, hvordan kommuner sammen med det øvrige lokalsamfund skaber bedre rammer for et sundt børneliv, og dermed sikrer, at alle børn får et godt afsæt i livet.

12. sep. 2024

Indhold

    Børneliv i sund balance er en af de største sundhedsfremmende lokalsamfundsindsatser, som er sat i gang i Danmark. Målet er at styrke kommunale og civile aktører i lokalsamfundet til at stå sammen om et børneliv i sund balance, hvor hverdagen byder på masser af leg og bevægelse, sund mad og drikke, oplevelser og nærhed.

    Her efter 5 år synes vi, at de mange initiativer, som er sat i gang viser, at lokalsamfund rummer en stor iderigdom, styrke og samarbejdsvilje til at fremme et Børneliv i sund balance. Mange andre kommuner og lokalsamfund vil kunne afspejle sig i mulighederne og udfordringerne, som er til stede i vores tre kommuner og 10 lokalsamfund. På konferencen vil vi gerne dele vores erfaringer og drøfte potentialer og udfordringer ved en helhedsorienteret, langsigtet tilgang i lokalsamfund til at fremme trivsel og sundhed hos børn.

    Om konferencen

    Konferencen den 18. november er en blanding af oplæg fra forskere, der ser på lokalsamfundstilgangen fra et teoretisk perspektiv, og der er oplæg med erfaringer og refleksioner fra praksis i kommunerne og lokalsamfundene med Børneliv i sund balance. Konferencen bliver holdt i DGI-byen i København. Læs mere, og tilmeld dig her

    Hvem står bag Børneliv i sund balance

    Aalborg Kommune, Albertslund Kommune og Frederikssund Kommune deltager i Børneliv i sund balance. Indsatsen er ledet af Center for Forebyggelse i praksis, KL. Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet har ansvar for evalueringen.

    Nordea-fonden har givet støtte til udvikling og implementering af Børneliv i sund balance. Novo Nordisk Fonden støtter en række forskningsprojekter.

    Kontakt

    Specialkonsulent

    Karen Karlsson Eriksen

    Sundhed & Ældre

    Telefon: +45 3370 3859

    E-mail: kae@kl.dk