Gå til hovedindhold
Nyhed
FLIS
Ukraine

Adgang til dagligt opdaterede data om antal fordrevne fra Ukraine

FLIS er blevet opdateret med nye muligheder for at følge udviklingen i antal fordrevne fra Ukraine. Kommunerne kan bruge data til at følge udvikling i antal ind- og udrejste. Der er lavet en standardrapport, som den enkelte kommune kan downloade og opdatere løbede med nye data.

27. jun. 2024

Indhold

    Der er kommet en ny datakube i FLIS i juni 2024, som giver mulighed for at følge udviklingen i antal fordrevne fra Ukraine for den enkelte kommune med daglige opdateringer. Kommunen kan både følge antal ukrainere der indrejser fra kommuner, udrejser fra kommunen, samt hvilke kommuner de borgere der flytter mellemkommunalt, flytter fra og til. Data giver også mulighed for at følge bevægelserne på aldersgrupper, køn og civilstand.

    Dataene er tilgængelige via FLIS DAP, som giver mulighed for at tilgå data direkte fra fx Excel eller Power BI. Det vil sige, at alle kommuner der er tilsluttet FLIS kan tilgå de nye data.

    For at få adgang til dataene skal kommunens FLIS sikkerhedsansvarlige give den enkelte bruger adgang til ”FLIS DAP Ukraine-data” i administrationsmodulet for FLIS. 

    Der er lavet en standardrapport i Power BI, som kommunen kan downloade på denne side under ’standardrapporter’ og herunder ’borger’. På samme side kan også findes en guide til, hvordan man kan opdatere data i Excel, hvis man ønsker det under ’Forslag til standardrapporter’:

    Dokumenter - DAP værktøjer (kombit.dk)

    Nedenfor er vedlagt en guide til, hvordan man henter rapporten, og sikrer sig den nødvendige brugeradgang, samt anvender de forskellige sider i rapporten. Når først rapporten er sat op i kommunen, vil den dagligt blive opdateret med nye data.

    Dokumenter

    Kontakt

    Chefkonsulent

    Peter Riis

    Økonomisk Sekretariat

    Telefon: +45 3370 3223

    E-mail: pri@kl.dk