Gå til hovedindhold
Nyhed
Kommunikation
Arrangement

AI for kommunale kommunikatører

Har du lyst til at blive skarp på AI og dets muligheder i kommunikations-verdenen? Vi har skruet en temadag sammen specielt til dig, der arbejder med kommunikation i kommunen.

21. maj 2024

Indhold

    Temadagen her er for dig, der arbejder med kommunikation i kommunen. Den ledes af dygtige Esben Würtz Sørensen fra Publico, der vil vise hvordan du kan bruge AI i det daglige og gøre dit arbejde med kommunikation mere effektivt og kreativt.

    Vi har pakket dagen med en god blanding af teori og masser af hands-on øvelser, så du kan få direkte erfaring med AI-værktøjerne og komme hjem med nye ideer og AI-skills. 

    Når dagen er slut, går du derfra med helt konkret viden om hvordan du anvender AI i dit arbejde som kommunal kommunikatør. Vi kommer omkring både prompts, de store sprogmodeller samt visuelle virkemidler. 

    Med dig hjem, får du også helt konkrete skræddersyede Custom GPT’er, der kan bruges direkte i kommunikationsarbejdet i kommunen.  

    Niveau: Begynder, øvet eller ekspert?

    AI er nyt for flere, men også udforsket og afprøvet af mange. Det betyder, at der kan være store forskelle på erfaringsniveauet. 

    Forud for dagen, modtager alle deltagere på temadagen derfor en survey, hvor de skal svare på, hvad deres erfaring er ud i at bruge Ai i hverdagen. 

    På dén måde, sættes niveauet specifikt efter lige præcis den deltagersammensætning, der er på dagen og sådan går alle derfra, med den største forudsætning for individuel sparring baseret på den enkeltes erfaringstrin.

    3 effektive ChatGPT-tricks, enhver kommunikatør skal kende

    Dagens underviser Esben Würtz Sørensen, giver her tre simple ChatGpt-tricks, der kan lette din hverdag. 

    1. Brug ChatGPT som lærer

    Som kommunikatør er det ofte vores opgave at skulle forklare ting, som vi i udgangspunktet ikke ved noget nævneværdigt om. Her kan du bruge følgende prompt: 

    Prompt: Lær mig, hvordan [INDSÆT EMNE] fungerer: Stil spørgsmål om mit niveau af forståelse af kernebegreberne. Med hvert svar skal du udfylde hullerne med simple ord. Stil mig rekursivt flere spørgsmål for at kontrollere min forståelse.

    Her fungerer ChatGPT som din tålmodige vejleder, der bliver ved med at stille spørgsmål og forklare, indtil du har styr på begrebet.

    2. Brug ChatGPT som researcher

    En anden disciplin, som kommunikatører tit kan bruge oceaner af tid på, er research. At finde frem til lige præcis de guldklumper af viden og data, der skal med i artiklen eller understøtte videoens budskaber. Her kan ChatGPT også fungere som arbejdshest for dig og hjælpe dig med at tygge dig igennem.

    Brug eksempelvis nedenstående prompt til at få indfanget de centrale pointer i en artikel.

    Prompt: Opsummer følgende tekst. Lever dit output i punktform. Giv mig så mange pointer som muligt. Her er teksten: [Indsæt tekst]

    3. Brug ChatGPT som idémaskine

    Hvis du er i den vildfarelse, at kunstig intelligens ikke kan få ideer, fordi det jo ”bare er en maskine” – og gerne vil blive ved med at være i den vildfarelse, så skal du ikke læse videre.

    Brug følgende prompt for at få sparring på nye overskrifter til din artikel eller pressemeddelelse:

    Prompt: Du er ekspert i journalistik og formidling og søgemaskineoptimering. Brugeren vil have en liste med forslag til overskrifter, der kan give trafik til artiklen. Her er artiklen [Indsæt tekst]

    Vil du vide mere om, hvor AI-værktøjer kan hjælpe i dit kommunikationsarbejde, så tilmeld dig temadagen.    

    Om oplægsholderen

    Esben Würtz Sørensen - AI Lead, rådgiver og adfærdsdesigner

    Esben er en garvet kommunikatør med speciale i brugen af generativ AI og adfærdsdesign. Han har en baggrund i journalistik, som han siden har udbygget med erfaring i kommunikationsdiscipliner og - planlægning.

    På tværs af discipliner bruger han sin viden om adfærdsdesign, ligesom han integrerer generativ AI i opgaveløsningerne for at øge indholdskvaliteten og engagementet.

    Esben Würtz Sørensen

    Kontakt

    Specialkonsulent og Teamleder

    Stine Mandrup Lund

    Kommunikation

    Telefon: +45 3370 3661

    E-mail: stml@kl.dk