Gå til hovedindhold

EU

30 resultater

Regionsudvalget giver sit indspark til den kommende Kommission ift. EU’s dagsorden om Bedre regulering.

21. jun. 2024
EU

Det Europæiske Regionsudvalg har på sin plenarforsamling den 20. juni vedtaget sin udtalelse om Aktiv nærhed: Et grundlæggende princip i EU’s dagsorden for bedre regulering.

Den europæiske kommune- og regionsforening CEMR har fokus på Europas fremtid og regional udvikling

18. jun. 2024
EU

Den 17.-18. juni afholdt den europæiske paraplyorganisation for kommune- og regionsforening CEMR-topmøde. På topmødet var der bl.a. fokus på resultatet af EU-parlamentsvalget og den regionale udvikling på tværs af by og landdistrikter. KL var repræsenteret på topmødet.

De lokale og regionale myndigheder sætter fokus på anvendelsen af AI i det offentlige

21. maj 2024
EU
Digitalisering og teknologi

Regionsudvalget tog den 15. maj 2024 hul på sit arbejde med at se på mulighederne og udfordringerne for kunstig intelligens i det offentlige. Arbejdet sker på bagkant af, at EU’s forordning om kunstig intelligens (AI) er færdigforhandlet, og nu skal til at implementeres i alle EU-lande.

De lokale og regionale myndigheder sætter geotermisk energi på dagsordenen

23. apr. 2024
EU
Energi

Regionsudvalget har på deres plenarforsamling den 17. - 18. april 2024 vedtaget en udtalelse, som handler om udnyttelsen af geotermisk energi. Forslaget kommer på baggrund af Regionsudvalgets eget ønske om at sætte fokus på geotermisk energi som en vedvarende energikilde.

Regionsudvalget vedtager hasteresolution om fremtidens samhørighedspolitik

18. apr. 2024
EU

Det Europæiske Regionsudvalg ønsker at sende et klart og stærkt signal til Kommissionen, Parlamentet og Rådet om vigtigheden af EU´s samhørighedspolitik for de lokale og regionale myndigheder. Derfor har Regionsudvalget vedtaget en hasteresolution om fremtidens samhørigheds-politikken på deres plenarforsamling den 17.-18. april 2024.

KL´s prioriterede EU-sager for 2024 er nu vedtaget.

16. apr. 2024
EU
Nyhed

KL har på baggrund af Europa-Kommissionens arbejdsprogram for 2024 identificeret de EU-sager, der vil blive prioriteret i 2024.