Gå til hovedindhold
Nyhed
Digitalisering og teknologi
Ældre

Kommunerettet temadag om digital inklusion

Skab bedre løsninger for frontmedarbejdere og digitalt udfordrede borgere. Bestil et kursus til jeres medarbejdere og afhold det lokalt i jeres kommune.

30. sep. 2024

Indhold

    På temadagen mødes deltagerne på tværs af faglige skel, opbygger kendskab til hinanden, danner grobund for opbygning af indbyrdes relationer med det sigte at hjælpe kollegaer og borgere.

    Borgere med særlige behov og borgere i ældrepleje, der har udfordringer med digitale færdigheder, søger ofte hjælp fra de kommunale medarbejdere, som de møder i deres hverdag. F.eks. i eget hjem, et botilbud, eller på et plejehjem. 

    Disse medarbejdergrupper ønsker at hjælpe, men står desværre ofte i gråzonesituationer, hvor de reelt ikke føler sig kompetente til at hjælpe eller bliver i tvivl om, hvor langt de må gå i hjælpen.

    Medarbejderne skal være bekendt med de tilgængelige ressourcer. Både i form af online løsninger og gennem etablering af solide samarbejder med f.eks. borgerservice, så medarbejderne i marken har sikkerhed for støtte i baglandet.

    Målgruppe

    Dem som har kendskab til offentlige digitale løsninger og digitale redskaber – f.eks. ledere og medarbejdere i Borgerservice og biblioteker.

    Dem som arbejder i marken, og har brug for en back up, viden om digitale løsninger, og viden om hvor langt de må gå i hjælpen til borger – f.eks., medarbejdere og ledere, som arbejder i de borgernære områder fx bostøtter, medarbejdere på ældreområdet, gademedarbejdere samt andre former for støttepersoner.

    Udbytte

    • Deltagerne vil få kendskab til, hvor langt de må gå i at hjælpe borger, samt hvilke hjælpeværktøjer de kan tage i brug.
    • Deltagerne vil få forståelse for, hvordan samarbejdet imellem forvaltningerne kan udgøre en vigtig forskel i at hjælpe både medarbejdere og borgere.
    • Undervisningen sker gennem faciliterede hverdagsdilemmaer, hvor alle deltagere involveres og inddrages.
    • Dagen afsluttes med en opsamling, hvor deltagerne laver indbyrdes aftaler om emner der skal arbejdes videre med efter dagen.

    Tid, sted og pris

    Temadag fra 9.00 – 15.30.

    Bestil et kursus til jeres medarbejdere og afhold det lokalt i jeres kommune.

    De nærmere detaljer aftales ved bestilling. Temadagen tager bl.a. udgangspunkt i materiale udviklet i regi af Fremfærd.

    Pris

    25.000 kr. + moms samt omkostninger til transport og ophold for underviserne. Kommunen sørger for undervisningslokale og forplejning til deltagere. Der er plads til max. 25 deltagere på et hold.

    Læs mere om programmet

    Kontakt

    Vicekontorchef

    Jan Struwe Poulsen

    IT-Arkitektur & Standarder

    Telefon: +45 3370 3234

    E-mail: jtp@kl.dk

    Chefkonsulent

    Annie Bekke Kjær

    Digitalisering & Teknologi

    Telefon: +45 3370 3758

    E-mail: anbk@kl.dk