Gå til hovedindhold
Nyhed
Børn og unge
Folkeskole

Kollektiv vejledning - Kunsten at lede en klasse

Et nyt skoleår er netop begyndt, og en ny runde med kollektiv vejledning venter forude. For at understøtte uddannelsesvejledere, der gennemfører kollektiv vejledning, sætter EUK på dette webinar om vejledning i fællesskaber fokus på klasseledelse. Tilmelding til webinaret er åben.

26. aug. 2024

Indhold

    At bruge tiden bedst muligt i klasserummet

    Kollektiv vejledning udgør en central ramme om vejledning i grundskolen og har løbende været under udvikling. Senest har mange kommuner, som led i udvidelsen af den sammenhængende plan, genbesøgt opgaven. I den kollektive vejledning møder vejledningen alle elever, og ikke mindst derfor er opgaven vigtigt. Uanset om man har redesignet sin kollektive vejledning eller fastholder eksisterende forløb, er der på webinaret inspiration at hente til at få brugt tiden i klasserummet bedst muligt.

    Kollektiv vejledning er en særlig disciplin, hvor gode intentioner og grundig forberedelse ikke altid er tilstrækkeligt for at lykkes. I en klassekontekst, er der mange faktorer, der kan spille ind, som fx klassens dynamik, enkelte elevers adfærd eller ikke helt afstemte forventninger. For vejledere, der ikke har deres daglige gang i klassen, kan det at lede en klasse være en særlig kunst.

    Selv små greb gør en forskel

    Klasseledelse dækker over principper for adfærds-, lærings- og relationsledelse som kan bidrage til blandt andet at skabe ro, øge elevernes deltagelsesmuligheder og understøtte elevernes læring. Selv små greb gør en forskel, ifølge Rikke Lawsen, der er oplægsholder på webinaret. Rikke Lawsen er selvstændig konsulent inden for området og lektor på Københavns Professionsskole, hvor hun blandt andet underviser i klasseledelse.

    Inspiration og konkrete greb til klasseledelse

    Webinaret byder på en generel introduktion til begrebet klasseledelse. Undervejs vil der blive indlagt øvelser og refleksioner. Deltagere kan forvente at gå fra webinaret med konkrete greb til klasseledelse, som de efterfølgende kan udbygge hjemme i egen praksis. 

    Webinaret er målrettet praktikere inden for vejledningsfeltet, der vil inspireres til, hvordan elevernes udbytte, og måske også vejlederens egen glæde ved at praktisere kollektiv vejledning, kan skærpes ved hjælp af klasseledelse.

    Webinaret har en varighed på 2 timer. Tilmelding foretages via i linket herunder.

    Tilmeld dig her

    Kontakt

    Konsulent

    Claire Stevens-Lekfeldt

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3929

    E-mail: clsl@kl.dk

    Programleder

    Ursula Dybmose

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3826

    E-mail: udy@kl.dk