Gå til hovedindhold
Nyhed
Børn og unge
Dagtilbud

Tilmeldingsfristen til KL’s netværk for dagplejeledere nærmer sig

KL inviterer til et nyt netværk for dagplejeledere. Husk at tilmelde jer inden tilmeldingsfristen onsdag den 26. juni kl. 12.00.

17. jun. 2024

Indhold

    Netværk for dagplejeledere

    Dagplejen og kvaliteten i de pædagogiske læringsmiljøer i dagplejen har fået stigende opmærksomhed det seneste år. Det skyldes blandt andet den nationale kvalitetsundersøgelse, men også politiske prioriteringer, rekrutteringsudfordringer, ny overenskomst for dagplejere m.v.

    Et øget fokus på kvalitet betyder også et klarere fokus på den faglige ledelsesopgave i dagplejen. Derfor er dagplejeledernes opgave med at sætte faglig retning, lede dagplejepædagogerne og skabe faglige fællesskaber også under forandring.

    Dagplejelederne står med en faglig ledelsesopgave, som er anderledes end daginstitutionslederes og forvaltningslederes. Derfor vil der sjældent være andre ledere på dagtilbudsområdet, som dagplejelederen én til én vil kunne spejle sin ledelsesopgave i.

    Med det afsæt inviterer KL som noget nyt til netværk for dagplejeledere. I dagplejeledernetværket vil der årligt blive afholdt tre fysiske møder. Det første rul af netværksmøder strækker sig fra oktober 2024 til slutningen af 2025. Hvorefter netværket vil følge kalenderåret.

    Formålet med ledernetværket er at skabe et forum, hvor dagplejeledere kan inspirere hinanden, dele viden og erfaring og sammen skabe nye tilgange og løsninger på de faglige ledelsesopgaver i dagplejen. KL vil tilrettelægge indholdet i netværksmøderne med afsæt i netværksdeltagernes behov og interesser. KL vil ligeledes facilitere møderne og netværksaktiviteterne mellem møderne.

    KL vil lægge op til, at netværksdeltagerne i makkerskaber kommer tæt på nedslag i hinandens praksis gennem prøvehandlinger med f.eks. observation og feedback i ledelsespraksis.

    Målgruppen for ledernetværket er dagplejens ledelsesteam.

    Forudsat en tilstrækkelig interesse for at være med i netværket for dagplejeledere, vil KL organisere et vest-netværk, der mødes i Horsens, og et øst-netværk, der mødes i København.

    Første møde i ledernetværket bliver mandag den 16. september 2024 i København (Øst-netværket) og fredag den 20. september 2024 i Horsens (Vest-netværket).

    Pris og tilmelding

    Der afholdes tre fysiske møder i netværket for dagplejeledere i 2024/2025.

    Ønsker I at deltage med 1-2 personer fra samme kommune i netværket, er prisen 9.600 kr. eksklusive moms.

    Ønsker I at deltage med 3-5 personer fra samme kommune i netværket, er prisen 14.600 kr. eksklusive moms.

    Tilmelding til Netværk for dagplejeledere skal ske senest onsdag den 26. juni 2024 kl. 12.00.

    Tilmeld dig netværket for dagplejeledere

    Kontakt

    Chefkonsulent

    Lisbeth Due Pedersen

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3316

    E-mail: ldpe@kl.dk

    Specialkonsulent

    Jette Kyhl

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3776

    E-mail: jeky@kl.dk

    Student

    Camilla Heering Elong

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3520

    E-mail: cael@kl.dk