Gå til hovedindhold
Nyhed
Børn og unge
Dagtilbud

Politisk ledelse på børne- og folkeskoleområdet: Sparringsrum for udvalgsformænd

KL og Komponent giver mulighed for at være en del af et sparringsrum for udvalgsformænd på børne- og ungeområdet med fokus erfaringsudveksling, kompetenceudvikling, ekspertoplæg og meget mere. På første møde sættes der fokus på arbejdet med trivsel og fællesskaber.

03. jun. 2024

Indhold

    Børn er forskellige og har forskellige behov, men alle har behov for at være en del af et fællesskab. Desværre trives alt for mange børn og unge ikke, og flere børn og unge segreres fra almenmiljøet til specialtilbud. Udviklingen starter samtidig tidligere og tidligere, hvor også dagtilbudsområdet ser en stigning i behovet for særlige indsatser. Det skaber en kompleks udfordring i alle kommuner, der kræver politisk og ledelsesmæssig opmærksomhed.

    Det er en stor, men vigtig opgave. Komponent og KL tilbyder derfor i fællesskab et forløb, der giver:

    • Et sparringsrum med andre udvalgsformænd fra samme område: Vi samler udvalgsformænd, der arbejder med områderne børn og folkeskole. Hvis I har flere udvalg i kommunen, der dækker de områder, er I også velkomne til at deltage flere udvalgsformænd – og næstformænd.
    • Dialog og erfaringsdeling: Engager dig i faciliterede drøftelser og lær nye metoder til mødeledelse, alt imens du udveksler erfaringer med formands-kollegaer fra andre kommuner.
    • Faglig inspiration: Modtag værdifuld indsigt fra KL og andre eksperter og konkrete eksempler fra deltagerne på det praktiske arbejde i det lokale udvalg.
    • Lokalt fokus: Rig lejlighed til at reflektere og drøfte, hvad det betyder i netop dit udvalgs lokale politiske ledelsesopgave, og hvordan du sammen med resten af kommunalbestyrelsen, dit udvalg og forvaltningen kan forberede jer til at håndtere både nuværende og fremtidige udfordringer.

    Dagene vil byde på erfaringsudvikling på tværs af kommunerne, ekspertoplæg, forstyrrelser og inspiration til det kommende arbejde. Formålet med sparringsrummet er, at du som udvalgsformand får mulighed for at deltage i faciliterede dialoger med andre udvalgsformænd på dit område på tværs af kommunerne. Som deltager vil du også have rig mulighed for at bidrage aktivt til udformningen af dagsordenen for hver session, så indholdet bliver relevant for netop dig som deltager.

    Læs mere om sparringsrummet og tilmeldingen

    Kontakt

    Specialkonsulent

    Aleksandra Raaschou Beck

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3469

    E-mail: arbe@kl.dk