Gå til hovedindhold
Nyhed
Børn og unge
Dagtilbud

KL inviterer til netværk med fokus på integration og sprog i dagtilbud og skoler

I løbet af tre netværksmøder sættes der fokus på, hvordan kommuner, dagtilbud og skoler har arbejdet med udfordringer i områder med mange nytilkomne børn og unge med enten flygtningebaggrund eller forældre, der kommer til Danmark for at arbejde.

10. okt. 2024
simon klein knudsen (KL)

Indhold

    Dagtilbud og skoler skal sikre de bedste forudsætninger for alle børn og unge – også dem, der kommer til landet, eller har andre sproglige og kulturelle forudsætninger med hjemmefra. Men det kan være en kompleks opgave, og flere kommuner melder om problematikker, der kan resultere i børn med sproglige og faglige udfordringer, socioøkonomisk og etnisk segregerede dagtilbud og skoler, og en manglende sammenhængskraft i kommunerne. 

    Både i dagtilbud og skoler kan de pædagogiske læringsmiljøer blive udfordret, hvis børne- og elevgruppen får en uhensigtsmæssig overvægt af børn og unge, hvor dansk ikke er deres modersmål. Børn og unge har brug for brede fællesskaber og stærke sproglige læringsmiljøer, der sikrer deltagel-sesmuligheder og de bedste faglige forudsætninger senere i livet.

    De senere års øgede tilflytning til Danmark, blandt andet arbejdskraft og flygtninge og fordrevne fra fx Ukraine giver dagtilbud og skoler nye opgaver og udfordringer med at integrere børn og unge i de almene tilbud, samarbejde med forældre og sprogudvikling. 

    Med det afsæt inviterer KL til et netværk om sprog og integration i dagtilbud og skole. I netværket vil der være fokus på, hvordan kommuner, dagtilbud og skoler har arbejdet med udfordringer i områder med mange nytilkomne børn og unge med enten flygtningebaggrund eller forældre, der kommer til Danmark for at arbejde. Ligeledes vil der være fokus på de gode løsninger, som forskellige kommuner har erfaringer med.

    Formålet med netværket er at skabe et forum, hvor kommuner kan inspirere hinanden, dele viden og erfaring og sammen skabe nye tilgange og løsnin-ger i arbejdet. I netværket vil deltagerne også blive præsenteret for viden og forskningen på området. KL vil tilrettelægge indholdet i netværksmøderne med afsæt i netværksdeltagernes behov og interesser. KL vil ligeledes facilitere møderne og netværksaktiviteter mellem møderne.

    Målgruppen for netværket er konsulenter tilknyttet både dagtilbuds- og skoleområdet. Netværket vil mødes fysiske tre gange årligt.

    Mødedatoer

    • Onsdag d. 11. december 2024 i Middelfart 
    • Onsdag d. 26. marts 2025 i KL-huset 
    • Torsdag d. 28. August 2025 i KL-huset 

    Pris

    Prisen for at deltage i Netværk for integration og sprog 2024/2025 (tre møder):

    • 9.600 kr. ex moms for 1-2 deltagere pr. kommune.
    • 14.600 kr. ex. moms for 3-5 deltagere pr. kommune. 

    Tilmelding

    Tilmelding til Netværk om integration og sprog skal ske senest onsdag den 13. november 2024 kl. 12.00. Tilmelding sker via KL's tilmeldingsside  Tilmeldingen er bindende, men det er muligt at ændre i deltagerkredsen løbende, hvis der opstår behov herfor. 

    Kontakt

    Chefkonsulent

    Charlotte Rotbøll Sjøgreen

    Børn, unge & folkeskole

    Telefon: +45 3370 3075

    E-mail: crsj@kl.dk