Gå til hovedindhold
Nyhed
Beskæftigelse
Integration

Minikonference: Hvordan sikres en arbejdspligt med jobeffekt?

KL og FH holder minikonference om arbejdspligt den 11. juni

28. maj 2024

Indhold

    Fra 1. januar 2025 indfører regeringen en arbejdspligt for borgere i kontanthjælpssystemet, der ikke lever op til opholdskravet og beskæftigelseskravet.

    Arbejdspligten indfases gradvist, og i alt vil ca. 22.000 borgere som udgangspunkt skulle aktiveres i op til 37 timer om ugen. Det rummer både nogle udfordringer, men omvendt også nogle perspektiver.

    Derfor afholder KL og FH til en minikonference, hvor vi vil forsøge at finde svarene på, hvordan en arbejdspligt med jobeffekt for målgruppen kan indrettes.

    Dagen vil både byde på perspektiver fra praksis og forskning samt politisk debat med nogle af Folketingets beskæftigelsesordførere.

    Minikonferencen indledes af næstformand i FH Nanna Højlund og formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune. På programmet er også seniorforsker i VIVE Frederik Thuesen og forskningschef i Væksthusets Forskningscenter Charlotte Liebak Hansen.

    Minikonferencen er for chefer i kommuner, faglige organisationer, relevante styrelser og ministerier og andre interessenter, og afholdes tirsdag den 11. juni kl. 14.30-17i FH’s lokaler på Islands Brygge i København.

    Der er et begrænset antal pladser. Tilmelding er nødvendig og kan foretages på nedenstående link:

    Kontakt

    Chefkonsulent

    Sara Glahder Lindberg

    Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

    Telefon: +45 3370 3149

    E-mail: sgl@kl.dk