Gå til hovedindhold
Høringssvar
Vand og natur

Høringssvar: Vandløbsrestaureringer

KL sendte den 4. juni nedenstående høringssvar til Miljøministeriet om ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse om nationalt tilskud til kommunale projekter vedr. vandløbsrestaureringer.

04. jun. 2024
  • Læs op

Indhold

    KL takker trods den korte frist for muligheden for at kommentere på udkast til bekendtgørelsen. 

    Miljøministeriet foreslår mindre ændringer, der vedrører PL regulering af referenceværdier og regnskabsdokumentationskravet i forbindelse med kommunernes anmodning om udbetaling fastsættes efter projektbeløbet.

    Bemærkninger

    KL kan støtte, at der indføres en årlig pris- og lønregulering af referenceværdier i bilag 1, men det er usikkert om en regulering med det statslige generelle pris- og lønindeks i tilstrækkeligt omfang vil tage højde for udviklingen i omkostningerne på anlægsområdet. KL mener desuden, at en årlig pris- og lønregulering af referenceværdier også bør indføres på EHFAF-tilskudsordningen.

    KL har tidligere ønsket, at den nationale tilskudsordning og EHFAF-tilskudsordning blev mere ens de steder, hvor det kan lade sig gøre. På møde den 3. april 2024 med Fiskeristyrelsen og Miljøstyrelsen i Følgegruppen for Vandløbsrestaurering drøftede KL og en række kommuner de udfordringer, som kommunerne oplever i forbindelse med vandløbsprojekter. KL havde håbet, at de forslag, som vi kom med til mødet, blev implementeret.

    KL påskønner, at der nu endelig åbnes op for ansøgning om tilskud til sø- og vandløbsrestaurering i juni frem til slut september i år. Det er næsten et år siden, at kommunerne sidst kunne ansøge om tilskud til projekter. Vi har i forvejen færre år til at nå i mål med vandløbsopgaverne, fordi offentliggørelse af vandområdeplanerne var meget forsinkede. Tiden til at nå i mål med indsatserne bliver mere og mere presset, når kommunerne ikke kan komme i gang med at ansøge om tilskud til projekterne. KL opfordrer til, at vindue for ansøgning om tilskud åbner hurtigere fremover.

    Dokumenter

    Kontakt

    Konsulent

    Janne Sommer Nielsen

    Klima & Tværkommunalt Samarbejde

    Telefon: +45 3370 3515

    E-mail: jani@kl.dk