Gå til hovedindhold
Høringssvar
Vand og natur

Høringssvar: Bekendtgørelse om ændring af Plejegræs-bekendtgørelsen og Kontrol- og sanktionsbekendtgørelsen

KL's høringssvar vedr. udkast til bekendtgørelse om ændring af Plejegræs-bekendtgørelsen og Kontrol- og sanktionsbekendtgørelsen [j.nr. 24-11-000024]

18. jun. 2024
  • Læs op

Indhold

    Generelle bemærkninger

    KL takker for muligheden for at kommentere på udkast til bekendtgørelse om ændring af Plejegræs-bekendtgørelsen og Kontrol- og sanktionsbekendtgørelsen, der primært indeholder mindre lovtekniske ændringer. Det har ikke været muligt for KL at foretage en politisk behandling af høringssvaret inden for høringsfristen. Der tages derfor forbehold for den efterfølgende politiske behandling af høringssvaret.

    Bemærkninger KL vil gerne opfordre til, at tilskudsordningen i højere grad understøtter en helhedsorienteret arealanvendelse, hvor arealer anvendes til flere formål på én gang. Tilskudsordningen bør tilpasses, så der også kan søges tilskud til pleje af græs- og naturarealer for et areal med solcelleparker og skov.

    Solcelleparker Af pkt. 10 fremgår det, at det er et kriterie for tilsagn om tilskud for et areal, at ”der ikke er etableret solcelleanlæg eller igangværende etablering af solcelleanlæg”. KL mener, at det bør være muligt at søge tilskud til pleje af græs- og naturarealer for arealer lokalplanlagt som solcellepark. Der kan være naturområder eller naturgenopretning i solcelleparker, hvor det vil være oplagt at kunne søge om tilskud til pleje af græs- og naturarealer. Kunne man skelne mellem selve solcellerne (byggefeltet) og det lokalplanlagte område med solceller?

    Skov og fredskov Af pkt. 10 fremgår det, at det er et kriterie for tilsagn om tilskud for et areal, at det ”ikke er tilplantet med skov” eller ”ikke er pålagt fredskovspligt, bortset fra ubevoksede fredskovspligtige arealer”. Det er således fortsat ikke muligt at søge om tilskud til pleje af græs- og naturarealer for områder med skov eller bevoksede områder med fredskov. Det bør være muligt at søge tilskud til pleje af græs- og naturarealer i skov og fredskov. Det kunne være i skovgræsningsområder eller i områder i fredskov med lysåben natur.