Gå til hovedindhold
Høringssvar
Klima

Høringssvar: Målrettet indsats for beskyttelse af boringsnære beskyttelsesområder

KL sendte nedenstående høringssvar den 16. april 2024 til Miljøministeriet høringssvar på den nye, korte høring af lovforslag om målrettet beskyttelse af boringsnære beskyttelsesområder.

24. maj 2024
  • Læs op

Indhold

    Bemærkninger

    KL noterer, at miljøministeriet har ændret i den foreslåede § 64 e, stk. 3, således, at vandforsyningerne ikke skal finansiere taksationskommissionens sagsbehandling. Det medfører, at finansieringen af sagsbehandlingen af de konkrete sager, bortset fra udgifter til vederlag til formænd og sekretærer, i stedet skal afholdes af de kommuner, der træffer afgørelse om påbud.

    KL støtter ikke omlægningen af finansieringen fra vandforsyningerne til kommunerne. Klagesager ved taksationsmyndighederne vedrører det beløb, som vandforsyningerne vil betale i erstatning og det lodsejerne vil have. Derfor mener KL, at det retmæssigt bør være de to klageberettigede parter (vandforsyningerne og lodsejerne), der betaler sagsomkostninger.

    Vi har tidligere i høringssvar af 18. december 2023 påpeget, at klagesager ved taksationskommissionerne kan blive en betydelig udgift for kommunerne i forbindelse med pligten til at udstede påbud. Både i interne arbejdstimer samt eksterne omkostninger til rådgiverbistand og betaling af sagsomkostninger. Den omkostning er med ændringen øget betragteligt.

    Det har ikke været muligt for KL at foretage en politisk behandling af høringssvaret inden for høringsfristen. Derfor tages der forbehold for den efterfølgende politiske behandling af høringssvaret.

    Forhandling af økonomi

    Ændringen af finansieringen af taksationskommission og overtaksationskommission skal indgå i den kommende økonomiske høring af lovforslaget.

    Download KL's høringssvar her

    Kontakt

    Konsulent

    Janne Sommer Nielsen

    Klima & Tværkommunalt Samarbejde

    Telefon: +45 3370 3515

    E-mail: jani@kl.dk