Gå til hovedindhold
Høringssvar
Børn og unge
Folkeskole

Høringssvar: Over ændring af bekendtgørelse om Fælles Mål i børnehaveklassen

KL modtog den 17. april 2024 udkast til bekendtgørelse af ændring af bekendtgørelse om Fælles Mål i børnehaveklassen i høring.

27. jun. 2024
  • Læs op

Indhold

    KL bemærker, at indførelsen af ét obligatorisk sprogvurderingsredskab, som alle kommuner skal benytte, vil gøre, at mange kommuner kommer til at bruge unødig mange ressourcer på at ændre en praksis, som allerede fungerede godt og som understøtter, at data fra dagtilbud og børnehaveklassen kan sammenholdes.

    KL har tidligere - i forbindelse med høringen af lovforslaget om et fremtidigt evaluerings- og bedømmelsessystem - bemærket problematikken i at for-pligte kommunerne på at anvende ét redskab i stedet for det sprogvurderingsredskab, som de i forvejen har gode erfaringer med at anvende. Det vil i høj grad være mere relevant for kommunerne, hvis de kunne holde fast i den praksis, som de er fortrolige med, finder nyttigt, og som også forældrene er bekendte med, også set i lyset af den seneste folkeskoleaftale og grundtanken om frisættelse.  

    Derudover gør KL opmærksom på, at der er behov for, at redskabet til sprogvurderingen 3-6 år opdateres, så data fra de to redskaber kan sammenholdes. 

    Dokumenter

    Kontakt

    Chefkonsulent

    Stine Juul Knudsen

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3885

    E-mail: stjk@kl.dk