Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Regler for eftervederlag bør harmoniseres 100 procent

KL’s formand Martin Damm undrer sig over, at regeringen ikke har valgt at harmonisere reglerne for eftervederlag 100 procent for borgmestre, folketingspolitikere og ministre.

22. okt. 2024

Indhold

    Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde har tirsdag meldt ud, at borgmestre og regionsrådsformænd fra næste valgperiode vil blive modregnet i eftervederlag, hvis de stopper på posten, fordi de har fået nyt job. De nye regler for modregning vil dermed flugte med dem, som i dag gælder for folketingsmedlemmer og ministre. 

    KL’s formand undrer sig dog over, at man ikke har valgt at harmonisere reglerne fuldt ud.

    Det betyder, at der stadig er forskel på eftervederlagets størrelse. Borgmestre kan således højest få 12 måneders vederlag, mens folketingsmedlemmer kan få 24 måneder og ministre 36 måneder.

    Samtidig er der også stadig forskel på optjeningsperioden. Det betyder, at mens en borgmester, der har siddet i én valgperiode (4 år) har ret til 6 måneders eftervederlag, så skal et folketingsmedlem blot have siddet i Folketinget 1 år for at have ret til 6 måneders eftervederlag. Og en minister skal blot have været minister i 1 måned for at have ret til 6 måneders eftervederlag.

    ”Når nu man er i gang med at ændre på tingene, så kan det undre, at man ikke har valgt at harmonisere reglerne 100 pct. Borgmestre, folketingspolitikere og ministre er alle fuldtidspolitikere, som lægger krop og sjæl i deres job. Men vi må jo så konstatere, at et folketingsflertal åbenbart synes, at vilkårene skal være dobbelt så gode for folketingspolitikere og tre gange så gode for ministre i forhold til borgmestrene,” siger KL’s formand Martin Damm.

    Kontakt

    Pressechef

    Line Oxholm Thomsen

    Kommunikation

    Telefon: +45 3370 3536

    E-mail: lnt@kl.dk