Gå til hovedindhold
Nyhed
Folkeskole
Børn og unge

KL efter Chromebook-sagen: Regeringen må på banen nu

Kommunerne efterlever nu Datatilsynets påbud til de 52 kommuner i den såkaldte Chromebook-sag. Men selvom der er fundet en løsning i Chromebook-sagen, er der fortsat brug for, at regeringen får set på en forsvarlig, ansvarlig og tidssvarende lovgivning på tværs af velfærdsområderne.

26. jun. 2024

Indhold

    Elever i folkeskolen kan også bruge Google Chromebook efter sommerferien. Det er konklusionen fra KL, der mandag på vegne af de omfattede kommuner sendte den sidste dokumentation til Datatilsynet for, at kommunerne efterlever Datatilsynets påbud. Løsningen på påbuddet fra januar 2024 er en af de veje, som Datatilsynet har peget på, og indebærer, at Google har forpligtet sig til ikke at behandle data til de formål, som Datatilsynet ikke finder, at der er hjemmel til i dansk lovning. 

    Det glæder Peter Rahbæk Juel, der er formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, sig over. 

    ”Mange kommuner har risikeret at stå med sort skærm efter sommerferien, hvis ikke vi fandt en løsning på problemet. Det ville være fuldstændig uholdbart for de mange elever og skoler, der er afhængige af digitale redskaber for at kunne levere og få den undervisning, som eleverne forventer, og som skolerne er forpligtede til at sørge for. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi efter en proces med Google nu har fundet en løsning,” siger Peter Rahbæk Juel. 

    Problemerne langtfra løst

    Men selvom det konkrete problem med Chromebook nu er løst, er der fortsat brug for, at regeringen kommer på banen, mener KL. Regeringen har da også selv anerkendt, at problemet handler om mere end folkeskolen, og har lovet kommunerne at give et svar senest 1. juli på, hvilke tiltag den vil sætte i værk for at skabe de bedste rammer om det offentliges brug af digitale redskaber. 

    ”Problemerne er langtfra løst. Vi er nødt til som samfund at tage stilling til, hvordan vi på ansvarlig vis kan løse velfærdsopgaver med digitale redskaber. Her er lovgivningen ganske enkelt nødt til at følge med tiden. Derfor kan regeringen heller ikke bare sidde på hænderne. Der er brug for handling nu,” siger Peter Rahbæk Juel. 

    Kontakt

    Pressekonsulent

    Anders Egedal

    Kommunikation

    Telefon: +45 3370 3123

    E-mail: aneg@kl.dk