Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Økonomi

KL: Finanslovsforslag giver ro i kommunerne

Finanslovsforslaget genetablerer ro om velfærden, lyder det fra KL’s formand.

30. aug. 2024

Indhold

    Som en del af sit finanslovsforslag foreslår regeringen et ekstraordinært likviditetstilskud til kommunerne på 2,5 mia. kr. for at imødekomme de udfordringer, som en række kommuner har med at få økonomien til at passe pga. store forskydninger bl.a. som følge af det nye ejendomsskattesystem.

    ”Det er godt, at regeringen har besluttet et særligt tilskud til kommunerne, så den uro, der har været efter sommerferien, kan blive afløst af det fokus på velfærden, der ligger i økonomiaftalen,” siger KL’s formand Martin Damm og fortsætter: 

    ”Økonomiaftalen for næste år er en god aftale, og den markerer et sporskifte, hvor vi stille og roligt igen kan begynde at udvikle velfærden. Det må uforudsete udsving i nogle kommuners økonomi som følge af især den tekniske behandling af ejendomsvurderingerne ikke skygge for.”
     
    Han påpeger, at der stadig vil være udfordringer for kommunerne, også selvom økonomiaftalen indeholder flere penge end tidligere år.
     
    ”Vi kommer ikke til at kunne løse alle problemer. Og nogle kommuner vil stadig have udfordringer med at få enderne til at mødes. Vi står over for et langt sejt træk, men vi kender vejen,” siger KL-formanden.

    Gode takter om afbureaukratisering

    Regeringens finanslovsforslag indeholder også en række nye forslag til regelforenklinger samt en plan for, hvordan regeringen i 2025 vil reducere med 1.000 årsværk i den statslige administration. De 1.000 årsværk skal bidrage til at gøre det muligt at styrke den lokale velfærd i kommunerne i 2025.  
     
    ”Vi ser nogle gode takter i regeringens forslag til at begrænse den statslige administration og det statslige bureaukrati. Det er der brug for, hvis vi skal kunne bruge de kommunale ressourcer på borgerne frem for på bureaukrati,” siger Martin Damm. 

    Kontakt

    Pressechef

    Line Oxholm Thomsen

    Kommunikation

    Telefon: +45 3370 3536

    E-mail: lnt@kl.dk