Gå til hovedindhold
Nyhed
Beredskab
Teknik og miljø

Husk, at kommunerne er beredskabets arme og ben

KL har længe kaldt på et beredskabsministerium, som kan sikre et langt bedre overblik og sammenhæng og skabe større tryghed for danskerne.

29. aug. 2024
Brandvæsnet i aktion

Indhold

    Nye krisetider kræver et styrket redningsberedskab.”

    Sådan siger Birgit S. Hansen, formand for KL’s Klima- og Miljøudvalg i en kommentar til dagens regeringsrokade, som medfører et nyoprettet Ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab.

    ”Vi lever i en mere usikker verden, hvor trusselsbilledet og samfundsudviklingen øger behovet for et styrket beredskab – både nationalt og kommunalt. Vi har længe efterlyst, at der kom langt bedre sammenhæng i indsatsen for at sikre tryghed og sikkerhed for danskerne. Og derfor er vi meget tilfredse med, at regeringen nu opretter et nyt ministerium med fokus på netop dét,” siger Birgit S. Hansen.

    Det kommunale akutberedskab er det primære operative beredskab, som er til stede tæt på borgerne i alle hjørner af Danmark. Derfor bliver det også en vigtig opgave for den nye minister at sikre et beredskabsforlig med stort fokus på de kommunale beredskaber, mener Birgit S. Hansen. Noget, der også er aftalt i økonomiaftalen for 2025 mellem regeringen og KL.

    ”Det er de kommunale akutberedskaber, der rykker ud, når det brænder, når vandet stiger, når der sker et terrorangreb, eller når folk sner inde i deres biler på motorvejen. Men det er også de kommunale beredskaber, som står i forreste linje, hvis et hackerangreb lykkes med at slukke for strømmen, vandet eller telefonnettet. Kommunerne er med andre ord beredskabets arme og ben. Det bør afspejle sig i beredskabsforliget,” siger KL-udvalgsformanden.

    Kontakt

    Pressechef

    Line Oxholm Thomsen

    Kommunikation

    Telefon: +45 3370 3536

    E-mail: lnt@kl.dk