Gå til hovedindhold

Nyheder

7 resultater

KL: Regeringens udspil viser nye veje for landdistrikterne

23. aug. 2024
Nyhed
Erhverv
Turisme

Der er mange gode takter i regeringens nye landdistriktsudspil, mener KL-udvalgsformand. Han fremhæver, at kommunerne nu får mere frihed til at udvikle lokalområder og udnytte deres styrkepositioner inden for bl.a. kyst- og naturturisme.

Et nationalt cyberforsvar er ikke sikkert uden den kommunale sektor

23. aug. 2024
Pressemeddelelse

Det er en stor fejl, når regeringen ikke vil omfatte kommunerne i det danske cyberforsvar. Det vil betyde store, åbne flanker i en tid, hvor opgaverne tæt på borgerne let kan blive et mål i hybridkrigen.

Regeringens forslag om VE-bonus risikerer at få modsatte effekt

22. aug. 2024
Klima
Pressemeddelelse
Teknik og miljø

Nyt forslag fra regeringen vil ikke give flere vindmøller og solceller. Tværtimod straffer man de kommuner, der har været hurtige til at opsætte vedvarende energi, og risikerer at sætte nye projekter helt i stå. Det er en ommer, lyder det fra KL’s formand.

Debatindlæg: Tiden er kommet til at prioritere socialpsykiatrien

21. aug. 2024
Social
Debatindlæg
Sundhed

Der skal en langt mere bredspektret indsats til, hvis vi vil rette op på mange års efterslæb i indsatsen til mennesker med psykiske lidelser. Derfor skal der investeres i den kommunale socialpsykiatri, skriver Ulrik Wilbek, formand for KL's Socialudvalg i et indlæg.

216 millioner kroner til bedre arbejdsmiljø i kommuner og regioner

21. aug. 2024
Pressemeddelelse
Arbejdsgiver

Arbejdsmiljø for ansatte i kommuner og regioner skal forbedres. Det er målet med en 216 millioner kroner stor pulje, der nu skal fordeles til kommuner og regioner.

Nej tak til fatal centralisering af sundhedsvæsenet og ældreplejen

09. aug. 2024
Debatindlæg
Sundhed
Ældre

Hvis vi ønsker at skabe et bedre sundhedsvæsen for danskerne, er svaret hverken mere centralisering, færre lokale tilbud eller mindre lokaldemokrati. Lad os i stedet styrke det nære sundhedsvæsen markant. Sådan skriver Martin Damm, Jacob Bundsgaard og Sisse Marie Welling i en fælles kronik.