Gå til hovedindhold
Beskæftigelse
Social

Udsatte i beskæftigelse

At kunne mestre et job og være en del af et arbejdsfællesskab er for langt de fleste mennesker et stort ønske.

Indhold

    En stor gruppe af de ledige borgere har problemer udover ledighed, såsom fysiske, psykiske eller sociale problemer. Det kræver derfor ofte en særlig indsats fra borgeren selv, kommunen, netværk og virksomheder for at borgeren skal komme tættere på arbejdsmarkedet.

    Men mulighederne er gode. Med et arbejdsmarked, som oplever stigende mangel på arbejdskraft og med fleksible ansættelsesformer, er der et godt fundament for at udsatte voksne og mennesker med handicap kan få en plads på arbejdsmarkedet både med og uden støtteordninger.

    KL forslår bedre muligheder for en fleksibel og helhedsorienteret indsats, og tryghed om borgernes økonomi. Der er brug for mere plads til faglighed og tillid til det, der burde være kernen: At hjælpe voksne uden fodfæste på arbejdsmarked tilbage i job eller uddannelse. 

    KL har tre pejlemærker for en styrket indsats for voksne uden fodfæste på arbejdsmarkedet. Se dem her: 

    Dokumenter

    KL udarbejder løbende analyser og publikationer, som dykker ned i netop denne målgruppe og de reformer og indsatser som berører målgruppen. I de sidste år har der været særlig fokus på analyser af ressourceforløb samt minifleksjob, og KL har udarbejdet en række analyser og spørgeskemaundersøgelser, der kaster lys på området.   

    Analyser

    Sidst opdateret: 26. februar 2024

    Kontakt

    Konsulent

    Nanna Lindvad

    Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

    Telefon: +45 3370 3388

    E-mail: nali@kl.dk