Indhold

KL-nyheder

Presse- og nyhedsteamet i Kommunikation producerer dagligt nyheder til forsiden af KL’s hjemmeside.

Sigtet med nyhederne er at give indblik i, kendskab til og forståelse for KL-relevante og kommunale synspunkter og aktiviteter.

Der udsendes et dagligt nyhedsbrev kl. 12.00. For at modtage mailen, skal du oprette en profil og vælg KL-nyheder under Mine adviseringer. Opret profil.

Redaktionen bag KL-nyhederne kan kontaktes på nyheder@kl.dk.

KL-nyheder

 • Debatindlæg: Tænk dig om, før du ikke stemmer

  Debatindlæg: Tænk dig om, før du ikke stemmer

  Vi har alle et ansvar for at holde liv i demokratiet. Det gør vi ultimativt den 21. november, når vi stemmer. Men vi gør det også den 22. november ved at engagere os, skriver formændene for KL, Danske Regioner og DUF i et fælles debatindlæg.

 • Godt udspil til forenkling af beskæftigelsesindsatsen

  Godt udspil til forenkling af beskæftigelsesindsatsen

  KL tager meget positivt imod regeringens udspil om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Udspillet kan give en langt mere målrettet indsats til gavn for virksomhederne og ikke mindst de ledige.

 • Folkeskolen er præget af stor stabilitet

  Folkeskolen er præget af stor stabilitet

  Der er stadig høj trivsel blandt landets folkeskolelever, og de er interesseret i det, der sker i undervisningen. Også forældrenes opbakning til skolen er fortsat høj. Til gengæld er der i 2017 sket et mindre fald i lærernes fokus på fagligheden. Det viser ny følgeforskning for folkeskolereformen, som er offentliggjort i dag.

 • KL har ikke beordret personlig juridisk rådgivning til Carl Holst

  KL har ikke beordret personlig juridisk rådgivning til Carl Holst

  KL havde en legitim og meget offentlig interesse i at forhindre, at et advokatnotat i Carl Holst-sagen skabte præcedens for snævrere rammer for borgmestre i forbindelse med eksempelvis hjælp til taleskrivning, aviser/tidsskrifter, kurser mv. Men KL har selvfølgelig ikke ydet personlig juridisk rådgivning til Carl Holst, siger KL-direktør i forbindelse med TV2-program.

 • Der er ryddet op efter møgsag

  Der er ryddet op efter møgsag

  KL's administrerende direktør slår fast, at der er foregået nogle helt uacceptable ting i et hjørne af KL, men det har på ingen måde været praksis i hele organisationen. Der er nu ryddet op efter sagen og indført en række tiltag for at undgå, at noget lignende kan ske igen.

 • Hver tredje skifter parti fra folketingsvalg til kommunal

  En tredjedel af vælgerne forventer at stemme på et andet parti til kommunalvalget, end de gjorde ved det seneste folketingsvalg. Størstedelen angiver kommunalpolitiske årsager til skiftet. Samtidig viser sammenligning af seneste folketings- og kommunalvalg store forskelle i partiernes tilslutning. Forskellige dagsordner, lokalpolitiske prioriteter på enkeltsager, traditioner og personer er ifølge forsker årsagerne til, at kommunalpolitik ikke bare kan sammenlignes med landspolitik.

 • 13.11.17 22:34

  Ældre vil fylde mere i stemmeboksene

  Antallet af +65 årige er steget med 24 procent siden kommunalvalget i 2009. Det betyder, at de ældre nu udgør mere end en tredjedel af alle stemmeberettigede i 9 kommuner, og i 75 kommuner er flere end hver fjerde vælger over 65. Det kan få betydning for partiernes prioriteringer i valgkampen, men de ældre er en svær gruppe at få entydigt fat i, mener forsker.

 • 13.11.17 22:33

  Ældrepleje er vigtigst for danskerne i valgkampen

  Ældrepleje er det absolut vigtigste emne for danskerne, når de skal stemme til kommunalvalget, og det er endnu vigtigere end ved sidste valg. Sundhed er det næst vigtigste og er steget mest siden sidste valg. Samtidig kan man se effekten af, at økonomien er blevet bedre ved at skat og beskæftigelsespolitik er blevet mindre vigtigt.

 • 13.11.17 22:32

  Demokratiets fest er sjovest sammen med andre

  Over halvdelen af vælgerne forventer at tage til afstemningsstedet sammen med andre, når de skal stemme til kommunalvalget, viser en ny Momentum-undersøgelse. Valghandlingen er for mange en social begivenhed, og ved at påvirke nogen til at stemme kan man derfor også få andre med, vurderer forsker.

 • Positive takter i refusionsomlægning 12.11.17 17:52

  Positive takter i refusionsomlægning

  KL tager i udgangspunktet positivt imod, at et flertal i Folketinget som led i den nye erhvervs- og iværksætteraftale vil omlægge refusionen til kommunerne på beskæftigelsesområdet. KL ser frem til at drøfte de nærmere konsekvenser med regeringen.

 • Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb 08.11.17 10:28

  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • Fælleskommunal vision for borgernes adgang til egne data 06.11.17 11:23

  Fælleskommunal vision for borgernes adgang til egne data

  KL har lanceret en fælleskommunal vision for borgernes adgang til egne data i de sager eller ydelser, de har hos kommunerne.