Indhold

Presse og nyheder

Pressekontakt

Telefon 3370 3333. Telefonen viderestilles uden for kontortid. Bemærk, at du ikke kan sende beskeder til telefonnummeret.

Pressemeddelelser

Debatindlæg

 • Debatindlæg: Regeringen giver ingen tid til implementering af frit valg til genoptræning 24.05.18

  Debatindlæg: Regeringen giver ingen tid til implementering af frit valg til genoptræning

  Regeringen er på vej til at indføre frit valg til genoptræning for borgere, der udskrives fra sygehus med en genoptræningsplan. Det betyder, at borgeren skal kunne vælge en privat leverandør, hvis kommunen ikke kan påbegynde genoptræning inden for syv dage efter udskrivelse. Det er alt for kort tid til implementering af den nye lovgivning, skriver KL i et debatindlæg.

 • Debatindlæg: Et slag for trivslen 16.05.18

  Debatindlæg: Et slag for trivslen

  Trivsel og læring er to sider af samme sag på landets folkeskoler. Hvis vi skal sikre, at eleverne er glade og har de bedste forudsætninger for at lære, så skal vi også holde fast i de trivselsmålinger, der gør det muligt at handle, når mistrivsel opstår, skriver Thomas Gyldal Petersen i et debatindlæg.

 • Debatindlæg: Drøftelser om anbringelser er mangelfuld 16.05.18

  Debatindlæg: Drøftelser om anbringelser er mangelfuld

  De politiske drøftelser på anbringelsesområdet bør være langt mere nuancerede og baseret på forskning og fakta, hvis vi skal forandre anbringelsesområdet til gavn for børnene og de unge, skriver Joy Mogensen, formand for KL's Socialudvalg i et debatindlæg.

Nyheder

 • Grundkapitalindskuddet skal fastholdes på 10 pct. 22.05.18

  Grundkapitalindskuddet skal fastholdes på 10 pct.

  Når KL og regeringen mødes tirsdag eftermiddag til forhandlinger om kommunernes økonomi for 2019, vil KL’s forhandlerteam især fokusere på at sikre, at den andel af nybyggeri i den almene sektor, som kommunerne skal finansiere, ikke overstiger 10 pct. Alternativet er alt for stor usikkerhed i den kommunale økonomi.

 • 21.05.18

  Færre sygedage giver flere hænder i kommunerne

  Siden 2015 er sygefraværet blandt de kommunale medarbejdere faldet med en halv dag og ligger nu på det laveste niveau i fem år. Faldet ses i 9 ud af de 10 største personalegrupper og tilskrives til dels et større fokus på dialog og konkret opfølgning. På grund af forskellige vilkår i kommunerne vil landsdækkende krav ikke give mening, vurderer forsker.

 • 21.05.18

  Private investeringer var hovedkatalysator for overophedningen på arbejdsmarkedet

  Det var især private investeringer og byggeri, der skabte overophedningen af arbejdsmarkedet før finanskrisen. Det viser en ny Momentum-analyse. Forsker vurderer, at det kræver store udsving i offentlige investeringer at ændre på arbejdsmarkedet, og KL-formand giver derfor ikke meget for finansministerens melding om, at kommunernes anlægsramme ikke kan skrues lidt op på grund af frygten for overophedning.