Indhold

Effektivisering og Styring

Stramme økonomiske rammer, demografisk udgiftspres og større forventninger til den kommunale service øger behovet for effektiv styring af kommunernes ressourcer. Få hjælp og inspiration til arbejdet på denne side.

Nyheder

 • 02.10.17

  Svensk kommune bruger også robotter

  Automatisering af processer i den sydsvenske kommune, Trelleborg, er med til at sikre bedre kundeservice og gladere medarbejdere.

 • 22.09.17

  Robot-kandidater står på spring

  Kommunerne kan sætte strøm til et stort antal administrative arbejdsgange og opnå betydelige økonomiske og kvalitative gevinster på sigt. For at sætte skub i automatiseringsarbejdet har 25 kommuner og KL sendt et katalog på gaden med 26 forslag til manuelle processer, som kan overlades til en digital kollega. Tekst Lars Eckeroth, chefkonsulent i KL’s Økonomiske Sekretariat og Søren Frederik Bregenov, chefkonsulent i KL’s kontor for Digitalisering og Borgerbetjening.

 • 08.09.17

  Odense og Gladsaxe udvikler sammen

  Gladsaxe Kommune har fået overført en kode, udviklet af Odense Kommune, som automatiserer en triviel manuel arbejdsgang i forbindelse med opkrævning af restancer hos borgerne. En stor succes, der lægger kimen til et fremtidigt samarbejde.

 • 03.07.17

  Muligheder for sammentænkning af planer

  Analyse af mulighederne for sammentænkning af planer i kommunerne viser, at der for et væsentligt antal planer er tale om overlap i målgruppen – og at der er et betydeligt potentiale for at skabe mere overskuelige og virksomme forløb for de berørte borgere.

 • 30.06.17

  Ny rapport om bedre tværgående sammenhæng på velfærdsområderne

  I det fælleskommunale Styrings- og Effektiviseringsprogram (SEP) har 27 kommuner og KL samarbejdet om, hvordan der kan udvikles en bedre tværgående sammenhæng i ydelser og indsatser for borgerne. Afrapporteringen for dette arbejde er nu offentliggjort.

Annonce
Annonce

Annonce