Indhold

Arkiv

Søg i denne oversigt

-
 • Valgdeltagelsen steg i otte kommuner

  11.12.17

  Otte kommuner formåede at fortsætte stigningen i valgdeltagelse. Trods den overordnede lille nedgang er der grund til tilfredshed, mener forsker.

  Læs mere »

 • Debatindlæg: Tænk dig om, før du ikke stemmer

  17.11.17

  Debatindlæg

  Vi har alle et ansvar for at holde liv i demokratiet. Det gør vi ultimativt den 21. november, når vi stemmer. Men vi gør det også den 22. november ved at engagere os, skriver formændene for KL, Danske Regioner og DUF i et fælles debatindlæg.

  Læs mere »

 • Måling: 7 ud af 10 er sikre på at stemme

  13.11.17

  69 procent af vælgerne er nu helt sikre på, at de vil stemme til kommunalvalget på næste tirsdag, men der er stadig et efterslæb blandt de unge, hvor kun 57 procent er sikre på at stemme. Valgforsker vurderer, at det er lykkedes at få tag i de unge, men at de fortsat udgør en kæmpe udfordring. Den udfordring har de taget på sig i Silkeborg Kommune.

  Læs mere »

 • Hver tredje skifter parti fra folketingsvalg til kommunal

  13.11.17

  En tredjedel af vælgerne forventer at stemme på et andet parti til kommunalvalget, end de gjorde ved det seneste folketingsvalg. Størstedelen angiver kommunalpolitiske årsager til skiftet. Samtidig viser sammenligning af seneste folketings- og kommunalvalg store forskelle i partiernes tilslutning. Forskellige dagsordner, lokalpolitiske prioriteter på enkeltsager, traditioner og personer er ifølge forsker årsagerne til, at kommunalpolitik ikke bare kan sammenlignes med landspolitik.

  Læs mere »

 • Ældre vil fylde mere i stemmeboksene

  13.11.17

  Antallet af +65 årige er steget med 24 procent siden kommunalvalget i 2009. Det betyder, at de ældre nu udgør mere end en tredjedel af alle stemmeberettigede i 9 kommuner, og i 75 kommuner er flere end hver fjerde vælger over 65. Det kan få betydning for partiernes prioriteringer i valgkampen, men de ældre er en svær gruppe at få entydigt fat i, mener forsker.

  Læs mere »

 • Ældrepleje er vigtigst for danskerne i valgkampen

  13.11.17

  Ældrepleje er det absolut vigtigste emne for danskerne, når de skal stemme til kommunalvalget, og det er endnu vigtigere end ved sidste valg. Sundhed er det næst vigtigste og er steget mest siden sidste valg. Samtidig kan man se effekten af, at økonomien er blevet bedre ved at skat og beskæftigelsespolitik er blevet mindre vigtigt.

  Læs mere »

 • Demokratiets fest er sjovest sammen med andre

  13.11.17

  Over halvdelen af vælgerne forventer at tage til afstemningsstedet sammen med andre, når de skal stemme til kommunalvalget, viser en ny Momentum-undersøgelse. Valghandlingen er for mange en social begivenhed, og ved at påvirke nogen til at stemme kan man derfor også få andre med, vurderer forsker.

  Læs mere »

 • Leder: Nu skal krydset sættes

  13.11.17

  Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL opfordrer i sin leder alle til at stemme til kommunalvalget den 21. november.

  Læs mere »

 • Flere unge valgtilforordnede hjælper demokratiet på vej

  31.10.17

  Pressemeddelelse

  Det vil være godt, hvis flere unge bidrager, når der holdes valg til kommuner og regioner. Alle kommuner får derfor nu et brev fra økonomi- og indenrigsministeren og formanden for KL.

  Læs mere »

 • Karakteristik af stemmeberettigede EU-borgere til kommunalvalget 2017

  31.10.17

  Analyse/undersøgelse

  Formålet med denne analyse er at karakterisere udviklingen i antallet af stemmeberettigede fra kommunalvalget i 2013 til 2017. Der fokuseres i dette notat specifikt på EU-borgere, som siden 2013 har oplevet en stigning på 32 pct.

  Læs mere »

Annonce
Annonce

Annonce