Indhold

Vi forhandler nye overenskomster i 2018

De gældende overenskomster og aftaler blev indgået i 2015, og udløber med udgangen af marts 2018.

Nyheder

 • Spørgsmål og svar om OK18 21.03.18

  Spørgsmål og svar om OK18

  Der er meget debat omkring overenskomstforhandlingerne. Her har vi forsøgt at give KL’s svar på nogle af de spørgsmål, som florerer i den offentlige debat, og som vi møder i KL og kommunerne.

 • KL har nu afsendt lockoutvarsler 12.03.18

  KL har nu afsendt lockoutvarsler

  KL har i dag sendt lockoutvarsler til de faglige organisationer. De dækker i alt cirka 250.000 kommunalt ansatte, som kan blive lockoutet fra 10. april, hvis det ikke lykkes at lande et forlig inden da. KL har friholdt næsten alle ansatte på ældre-, social-, sundheds- og handicapområdet fra konflikten for at skåne de svageste borgere.

 • KL klar til at lockoute, hvis konflikt trækker ud 07.03.18

  KL klar til at lockoute, hvis konflikt trækker ud

  KL's bestyrelse har i dag besluttet at varsle lockout, som vil træde i kraft, hvis der stadig er konflikt 10. april. Det er KL's redskab til at undgå en langvarig konflikt, som kan lamme samfundet i månedsvis. Målet er at nå til en aftale, inden konflikten bryder ud.

 • Sammenbrud i de kommunale overenskomstforhandlinger 26.02.18

  Sammenbrud i de kommunale overenskomstforhandlinger

  Forhandlingerne mellem KL og Forhandlingsfællesskabet er brudt sammen mandag aften. Det er især spørgsmålet om løn, der er årsag til sammenbruddet. KL har tilbudt lønstigninger, som tager udgangspunkt i det private forlig fra sidste år. Men de faglige organisationer har stillet krav, som ligger langt herover.

KL´s krav på det generelle område

Her kan du læse den samlede udgave af KL´s krav på det generelle område. Det er denne udgave KL bruger, når der udveksles krav med Forhandlingsfællesskabet.

KL´s hovedkrav

Her kan du læse mere om KL´s hovedkrav i en kort version.

Annonce
Annonce

Annonce